S Italem v kuchyni - 1. sezóna
2009 |
Česko
|
37 minut

- Originální název: Dýně a zvěřina
- Produkce: FTV Prima, Armada Films, Closer
- Premiéra: 25.10.2009
Pro pátou epizodu si Emanuele vybral téma dýně a zvěřina a uvařil toto ... Dolce di mele alla valdostana Sladká jablka Valdostana voní podzimem a nostalgií. Jablka v něm nepadají daleko od stromů v oblasti Valda Osta v kraji u Mont Blancu. Připomínají českou žemlovku. Ovšem předností italském receptu je jemnější krém s vejcem. Tento moučník vytváří znamenitý kontrapunkt k dezertnímu vínu, čaji nebo kávě. Coda alla vaccinara Hovězí oháňka patří k typickému římskému kuchařskému repertoáru. Maso na tuto specialitu je levné a k tomu velmi chutné. S přípravou se sice budete trochu loudat, ale až ochutnáte, nebudete litovat! Penne alla puttanesca Penne A La “bordel”. Trippa alla Fiorentina Dršťky po Florentinsku.