S Italem v kuchyni - 1. sezóna

7. Kuře

2009 |  Česko  |  37 minut
Kuře
Average: 0
Rating Count: 0
You Rated: Not rated

Please log in to rate.

  • Originální název: Kuře
  • Produkce: FTV Prima, Armada Films, Closer
  • Premiéra: 13.11.2009

Pro sedmý díl zvolil Emanuele téma kuře: Faraona Tady se na ni téměř zapomnělo, a přitom její chuť i barva masa zdaleka předčí to všudypřítomné kuřecí. Pečená perlička vzdáleně připomíná bažantí pečínku. Chutná jako takové „divoké kuře“. Pollo dei mattonaia Fascinující recept na kuře pečené v keramické hlíně pochází z kraje u toskánské Sienny, kde se s oblibou peklo maso v cihlářské hlíně. Díky keramické formě na míru zůstane kuře úchvatně šťavnaté. Jeho chuť je prostě nezapomenutelná. Pesto Kolikero pesta znáte, tolikrát jste Italem. V jižní Itálii dělají červené pesto se sušenými rajčaty, jinde zase přidávají ořechy. Pro začátek si dáme „pesto a la diguere genoviese“, je totiž nejznámější. A když si ho připravíte v hmoždíři, budete se moci utlouct. Barbajada Tahle čokoládovo-kávová pěna je něco jako požehnání italského Severu všem, kteří milují čokoládu a kávu! Testaroli Al Pesto Vlaječku pro „testaroli“ byste na mapě Itálie mohli zapíchnout do krajiny s bohatou historií – středního Toskánska. Tento prastarý recept je snadný na přípravu a nenáročný pro peněženku. Na testaroli postačí jen mouka s vodou. Podává se k nim bylinkové pesto.

Recenze

Pro komentování je nutné být přihlášený.
Nemáš účet? Nevadí, rychlá registrace!

Informace o postavách seriálu

Informace o zajímavostech seriálu

Přidat novou zajímavost

Známé hlášky z filmu

Hodnocení

Average: 0
Rating Count: 0
You Rated: Not rated

Please log in to rate.

Pro hodnocení je třeba se Přihlásit!

S Italem v kuchyni

Sdílet na:

Tagy