S Italem v kuchyni - 1. sezóna

- Originální název: Kuře
- Produkce: FTV Prima, Armada Films, Closer
- Premiéra: 13.11.2009
Pro sedmý díl zvolil Emanuele téma kuře: Faraona Tady se na ni téměř zapomnělo, a přitom její chuť i barva masa zdaleka předčí to všudypřítomné kuřecí. Pečená perlička vzdáleně připomíná bažantí pečínku. Chutná jako takové „divoké kuře“. Pollo dei mattonaia Fascinující recept na kuře pečené v keramické hlíně pochází z kraje u toskánské Sienny, kde se s oblibou peklo maso v cihlářské hlíně. Díky keramické formě na míru zůstane kuře úchvatně šťavnaté. Jeho chuť je prostě nezapomenutelná. Pesto Kolikero pesta znáte, tolikrát jste Italem. V jižní Itálii dělají červené pesto se sušenými rajčaty, jinde zase přidávají ořechy. Pro začátek si dáme „pesto a la diguere genoviese“, je totiž nejznámější. A když si ho připravíte v hmoždíři, budete se moci utlouct. Barbajada Tahle čokoládovo-kávová pěna je něco jako požehnání italského Severu všem, kteří milují čokoládu a kávu! Testaroli Al Pesto Vlaječku pro „testaroli“ byste na mapě Itálie mohli zapíchnout do krajiny s bohatou historií – středního Toskánska. Tento prastarý recept je snadný na přípravu a nenáročný pro peněženku. Na testaroli postačí jen mouka s vodou. Podává se k nim bylinkové pesto.