S Italem v kuchyni - 1. sezóna

- Originální název: Italské rychlovky
- Produkce: FTV Prima, Armada Films, Closer
- Premiéra: 04.12.2009
Emanuele uvařil pár rychlovek: Bucatini all’ amatriciana Do omáčky na makarony "all´amatriciana" se dává slanina, které se říká guanciale. Není uzená, jen sušená. Můžete použít i jinou slaninu. Podstatné je, aby pustila tuk a ten se propojil s chutí rajčat. Jen tak se vytvoří pravá chuť "all´amatriciana". Mascarpone al limone Chutná vám cheesecake? Citronový krémový dort se sýrem Mascarpone je jeho docela blízkým italským příbuzným. Sice ne tak slavným, ale nadýchanějším, jemnějším a velmi svěžím. Trota salmonata alle erbe Lososového pstruha je možné snadno sehnat i u nás. Jeho příprava se podobá závratné lehkosti, s níž toto skvělé jídlo strávíme. Tartara di tonno Drahý, ale neodolatelně lahodný. A k tomu ihned hotový pokrm, kterým nadchnete zejména ženy kolem vašeho stolu.